Familie van Gaasbeek; bewoners van een appartement op de begane grond.

Het is zondagmorgen.  Het is stil op straat, stil op de Haterseweg. Een fiets schijnend zonnetje laat zich soms zien en soms valt er ook wat regen. En ik woon nu ruim  3,5 jaar in een nieuw, prachtig appartement en dat met veel plezier, maar wel in mijn eentje.

Mijn vrouw en ik kennen elkaar al zo’n 66 jaar en zijn al ruim 60 jaar getrouwd. Eens waren we jong en wilden wat: Nu oud en moesten we een nieuw, kleiner huis zoeken. Sinds 1965 wonen wij in Nijmegen. Eerst op de Berg en Dalseweg en sinds 1969 aan het begin van de Hatertseweg in een groot comfortabel huis. Samen met onze drie kinderen en mijn moeder woonden we er fijn, in een fijne omgeving en met veel plezier.

Nadat de kinderen uitgevlogen waren woonden we weer samen, alleen werden we langzaam aan oud en ouder. Het huis werd eigenlijk te groot voor ons. Maar verhuizen doe je niet een, twee, drie. Uiteindelijk werden onze lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestanden dusdanig, dat wij wel moesten gaan uitzien naar een andere, kleinere, gelijkvloerse woning. En die vonden wij op de Hatertseweg, in de buurt van onze vele kennissen en buren. Wonen in onze eigen vertrouwde buurt.

De opleveringsdatum van onze nieuwe woning werd november 2010 en 1 december 2010 konden wij verhuizen naar dat prachtige, nieuwe pand, ruim en fraai gelegen op de Hatertseweg. Het is rustig , goed geisoleerd tegen lawaai en tegen temperatuurwisselingen . Wij hebben een groot terras, waar nu volop bloeiende planten in fraaie bakken staan. Een lust voor het oog. Het is zeer goed toeven, tenminste als het weer goed is.

Maar mijn vrouw heeft van dit alles slecht 3 maanden kunnen genieten. Ik kon helaas wegens mijn eigen gezondheid niet meer zorgen voor mijn betere helft. Zij verdween in een verzorgingshuis. Ik woon nu alleen en ik voel me soms eenzaam. Het huis geeft gelukkig veel rust en dat geeft een berustend gevoel. En met de steun van onze kinderen en van veel oude en nieuwe vrienden moet het weer gaan. De aarde draait gewoon door! Toch!

Wim van Gaasbeek